Gebruik & Onderhoud

Hygiëne en onderhoud
Bij het gebruik van de Barebackpad wordt aangeraden om onder de barebackpad een sjabrak of dekje te leggen om de onderkant van de pad schoon te houden. Je kunt de singelstoten door de eventueel aanwezige lussen halen zodat het dekje niet onder de pad wegglijdt. 
Na enige tijd kan je de pad eventueel bij een stomerij laten reinigen. Je kunt zelf ook licht reinigen door met een zachte borstelkop aan de stofzuiger de pad te stofzuigen op een lichte stand. Ook kan je met een licht vochtige doek de stof iets afnemen. De singelstoten kan je gemakkelijk met water en eventueel zeep reinigen.
 
Aansingelen
Het advies is om in 2 à 3 keer aan te singelen. Zorg dat de pad goed in het midden ligt voordat je aansingelt. Nadat je hebt "opgezadeld" kan je bijvoorbeeld een stukje in de bak wandelen en daarna nog iets aansingelen. Na het opstijgen is het aan te bevelen, na een rondje stappen, de singel nog een keer te controleren; het schuim wordt door lichaamswarmte namelijk iets zachter en zakt daardoor iets in. Let op dat je ook weer niet te strak aansingelt; er moet nog een hand tussen de singel en de buik kunnen. Een elastische singel is aan te bevelen.

Tip: Gebruik een zo kort mogelijke singel zodat je de gespen van de singel niet tegen jouw kuiten voelt tijdens het rijden. 

Opstijgen
Je kan het beste opstijgen via een hoog genoeg opstapje, probeer hierbij in één keer plaats te nemen op de pad zonder dat je deze hierbij van zijn plek af duwt of trekt. Er bestaan opstijgblokken die trapsgewijs omhoog lopen. Hiermee kan je met gemak opstijgen zonder het paard eenzijdig te belasten.

Ervaar een uniek rijgevoel met een Zoutewelle Barebackpad!!