Barebackpad Basic

   

 

Deze barebackpad is ontwikkeld voor zoveel mogelijk comfort bij zowel ruiter als paard. Dit comfort wordt o.a. bereikt door de anatomische vorm van de barebackpad. Hierdoor is er ruimte voor de schoft en is de pasvorm voor het paard optimaal en daarom ook zéér geschikt voor paarden en pony’s met een hoge(re) schoft. Door de zachte doch stevige materialen, waarvan de pad is gemaakt, vormt de pad zich nog verder naar het paard en de ruiter. 

De pad is opgebouwd uit verschillende lagen foam (o.a. traagschuim) voor veel zitcomfort. Hierbij is het zitgedeelte dikker (meerdere lagen traagschuim) en loopt deze geleidelijk over naar het dunnere beengedeelte. Het traagschuim reageert op warmte en kou; naarmate je langer op de pad zit, zal deze door de lichaamswarmte van de ruiter en het paard zachter worden. Let op; in de winter zal de pad door de kou bij aanvang wat harder aanvoelen maar ook snel weer verzachten door de lichaamswarmte. 
De hoes is gemaakt van een zachte, sterke fleece stof met bij de kuiten en knieën een versteviging van cordura.

 

Het speciale singelsysteem van 3 banden zorgt ervoor dat de druk van de singel op de rug gelijkmatig verdeeld wordt en dat de pad goed op zijn plek blijft liggen. 

De singelstoten zijn vervaardigd van Biothane, dit is een kunststof band met een kern van nylon. Biothane is qua uiterlijk te vergelijken met leer maar heeft meer voordelen. Het is net zo soepel maar rekt niet uit en is zeer sterk en duurzaam. Het materiaal behoeft geen onderhoud, af en toe schoonmaken met wat water en eventueel zeep is voldoende. Er is bewust voor Biothane gekozen om slijtage van de singelstoten te voorkomen.

Aan de pad zijn bewust geen stijgbeugels bevestigd; deze zouden zorgen voor nadelige puntbelasting op de rug van het paard of de pony.

De barebackpads worden diervriendelijk en met de hand gemaakt, geen enkel materiaal wat in deze pad verwerkt is, is afkomstig van dieren.

Voor meer foto's       Fotoalbum 
Voor een filmpje       IMG_0202.MOV


De Barebackpad Basic is verkrijgbaar in 2 maten, zie Prijzen & Maten
 
Ervaar een uniek rijgevoel met een Zoutewelle Barebackpad!!